Fre.4/2 – Lör.5/2 – Rootsy Winter Fest 2022 (INSTÄLLT)

Efter succé-festivalerna Rootsy Summer Fest i Falkenberg är det nu dags för Rootsy Winter Fest.

Det kommer tyvärr inte att bli någon Rootsy Winter Fest 2022, köpta biljetter kommer att återbetalas. Var rädda om varandra, håll ut, håll avstånd, vaccinera er, så jobbar vi under tiden med att hitta nya datum senare i vår.

Fredag:

Dylan LeBlanc (US)

Dylan LeBlanc släppte sitt fjärde album, ‘Renegade’ 2019. Grammy-vinnande Dave Cobb (Brandi Carlile, Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell) stod för produktionen i sin hemmabas, den klassiska Nashville-studion RCA Studio A. LeBlanc, som är född i Shreveport, LA men uppvuxen i Muscle Shoals, AL, har sedan tidigare släppt tre hyllade album.

SUSTO (US)

SUSTO är tillbaka! Med ett nytt imponerande album och ny sättning. Men bandets motor, Justin Osborne, är så klart kvar och bättre än någonsin!

Norrfolk med Ellen Sundberg

Norrfolk är helt enkelt Northern Indians på svenska. Nytt namn och nya låtar – allt på svenska. Med sig har de Rootsy-favoriten Ellen Sundberg. Ett kärt återseende!

Henning

”Det här är pop i en genuint svensk tradition men med vid utblick, vilket märks i soulhistoriskt kunniga titlar som ”Var jag än lägger min hatt (och så vidare)” men också i små delikata detaljer i musiken.” Så skriver Aftonbladet om Göteborgs stigande stjärna Henning.

Lördag:

Israel Nash (US) 

När det nu äntligen är möjligt att turnera igen, väljer Israel Nash att komma till Skandinavien för att spela som trio på små, intima scener. Och alla som någon gång sett Israel i det lilla formatet vet att det är en mäktig upplevelse. Få artister har sådan pondus och scennärvaro som Israel Nash!

Kassi Valazza (US)

Kassi Valazza har numera sin bas i Portland, Oregon, men hennes sånger hämtar allt som oftast sin inspiration från uppväxten i Arizona med dess öppna vidder. Mörka historier från den vilda västern kombineras med en fin balansgång mellan melankolisk country och psychedelia.

Johan Örjansson

Falkenbergs största rockstjärna behöver väl knappast någon introduktion!

Lily Arbor

En duo med Falkenbergs-rötter med influenser från indiefolk, americana och pop.

INFORMATION GÄLLANDE VACCINATIONSBEVIS

* Alla över 18 år skall visa upp vaccinationsbevis samt legitimation i entrén

* Ladda ner ditt vaccinationsintyg på www.covidbevis.se

* Uppdatera dig regelbundet vad som gäller inför evenemanget då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

Praktisk info:

Ingång till Tryckhallen via Ågatan.

Insläpp från kl. 18.00

Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Arrangör: Granstigen Promotions / Rootsy Music