Cordovas (US) support: Jonny Strykes

Cordovas (US)

Med målmedvetenhet, översvallande musikalitet, passion och kärlek har numera Nashvillebaserade Cordovas sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den alltmer växande americanapubliken.

Bandet frontfigur, den karismatiske Joe Firstman är ständigt på jakt efter att förfina, förädla och förvalta den amerikanska rock’n’roll-traditionen, dess hjältar och americanamusikens grundare. På senaste albumet ”The Rose of Aces” visar Firstman & Co att de förutom var hängivna lärjungar till den stämsångsfyllda country-rock-sidan band som Grateful Dead och New Riders Of The Purple Sage kan varenda väg mellan Memphis till Muscle Shoals och fyller melodierna med det omedelbara sydstatssvänget från countryfunk och swamprock. Bakom sig har Firstman bla sin högra hand Lucca Soria, stjärnskottet Kelsey Leppard och briljanta, alternativa LA-producenten Cory Hanson (Wand, Ty Segall).

Bandet är ett inspirerat och vältrimmat monster på scen. Den rastlös energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter. Energi, spelglädje och en hisnande musikalitet. Briljanta solon kombineras med stilsäker stämsång. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap. Ansedda bolaget ATO (Black Pumas, My Morning Jacket, Dylan LeBlanc) har släppt senaste plattorna ”That Santa Fe Channel”, ”Destiny Hotel” och ”The Rose of Aces” vilket etablerat bandet som ett av de starkaste på americanascenen idag.

Info.

  • Datum: 4 oktober, 2024
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00