Cordovas (US) support: Lily Arbor + The Sweet Peach Band

Cordovas

Med målmedvetenhet, översvallande musikalitet, passion och kärlek har Cordovas sakta men säkert kopplat ett stadigt grepp om den ständigt växande skandinaviska publiken. Senaste plattan ”Destiny Hotel” gjorde sitt till, men det är framför allt live som Cordovas storhet visar sig. Bandet är ett inspirerat och vältrimmat monster på scen. Den rastlös energin, samspelet och viljan att skapa musik som förenar tradition med oförutsägbarhet, precision med improvisation och ett starkt kollektiv med stora, enskilda personligheter. Cordovas har en alldeles speciell relation med publiken i Skandinavien och de skulle kommit tillbaka för länge sedan om inte pandemin ställt till det. Så räkna med att vi kommer att möta ett Cordovas som är ännu mer hungrigt och spelsuget än vanligt.

Lily Arbor

Folkduon Lily Arbor som består av Felicia Darhult Störby och Lovisa Nilsson växte upp i Falkenberg, men är numera bosatta i Göteborg. Deras vägar korsades på gymnasiet där de snabbt blev bästa vänner. Det var deras musikaliska kemi som förde dem samman och 2017 startade dem Lily Arbor. Med välbalanserad stämsång och djupt personliga texter skapar de tillsammans ett innerligt sound som har beskrivits som ”en musikupplevelse utan fasader som känns både äkta och sårbar”. Under Rootsy Summer Fest 2019, blev Joe Firstman i Cordovas så imponerad av Lily Arbor att han i januari 2020 bjöd över duon till Hotel California i Todos Santos, Mexico. Sen kom pandemin…. nu är Cordovas äntligen ute på europaturné igen och med som support har de Lily Arbor. Den 8 april är de i Falkenberg, se till att ni är där.

The Sweet Peach Band

”The Allman Brothers möter Grateful Dead – The Sweet Peach Band tar oss tillbaka till 70-talets glansdagar med sin osande batikblues.”

Info.

  • Datum: 8 april, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00
  • Fri entré