Israel Nash (US) support: Johan Örjansson

Den 14 september 2011, stod de för första gången på samma scen. De var vår första Rootsy-konsert och platsen var Ruby Red i Falkenberg. Redan i mars 2012 var det dags igen, då inför ett fullsatt Bakfickan på Grand Hotel. Vi hade tänkt att de skulle återförenas på Rootsy Winter Fest i februari, men nu blir det istället lördagen den 7 maj. Se till att ni är där.

Israel Nash:

Efter ett långt, påtvingat uppehåll återvänder Israel Nash äntligen till Skandinavien för spelningar. Under corona-isoleringen har Israel dock inte suttit sysslolös på ranchen i Dripping Springs, Texas. Han skrev och spelade in senaste plattan ”Topaz”, som släpptes våren 2021 till kritikernas jubel. Bland annat skrev Hymn: ”Förmodligen ett av årets starkaste album och därtill kanske årets bästa skiva att spela i bilen!” När det nu äntligen är möjligt att turnera igen, väljer Israel Nash att komma till Skandinavien för att spela som trio på små, intima klubbar. Och alla som någon gång sett Israel i det formatet vet att det är en mäktig upplevelse. Få artister har sådan pondus och scennärvaro som Israel Nash!

 Johan Örjansson:

Precis som Israel har Johan använt uppehållet till att skriva nytt material, redan när pandemin startade hade inspelningen av nya plattan börjat. Nu finns det ännu mer nytt material, så ställ in er på en kväll med mycket nytt men även en del gamla pärlor.

Info.

  • Datum: 7 maj, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00
  • Fri entré