Neal Francis (US) support: Filiph Englund Trio

Neal Francis

Neal Francis är bara drygt 30 år och kommer från Chicago, men att lyssna på hans musik är att resa i tid och rum. Inspirationen är hämtad från sjuttiotalets rock och soul med en alldeles speciell förkärlek till New Orleans funk. Av sin pappa fick han redan som liten några Dr John-plattor och de har följt med honom hela livet. Neal Francis är inte ute på någon nostalgi-resa —är utan tvekan här och nu. Men influenserna finns där tydligt och klart och Neal Francis skulle inte för ett ögonblick få för sig att förneka dem: sångstilen från Allen Toussaint och Leon Russell; second line rytmerna från The Meters och Dr. John; rökig rock ‘n’ roll från The Rolling Stones; gospel soul från Billy Preston; roots-musik från The Band. Francis hedrar Mästarna men ha sin egen historia att berätta!

Filiph Englund Trio

Efter storslagna konserter med åttamannaband på Pustervik och Stockholm Americana i samband med releasen av countrydoftande debutalbumet “I Ain’t Done” så återvänder Filiph Englund Band med nytt material. Nu som power-trio sättning i spåren av Mountain, ZZ Top och Cream.

Efter många år som gitarrist för diverse band och artister inom country och americana genren så var tiden kommen för Filiph Englund att släppa musik under eget namn. Under en period när turnerandet sattes på paus så tog Englund tillfället i akt att samla ihop och samarbeta med flera av de musiker han mött under årens lopp. Bland annat Elin Larsson (Blues Pills), Sofia Bonta (Takers) och Simon Wilhelmsson (Jesper Lindell Band).

Uppföljaren är på gång inom en snar framtid och denna kvälls bjuds det på både gammalt och nytt material från en trio bestående av några av Göteborgs skickligaste musiker.

 

Info.

  • Datum: 19 november, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00