The Roseline (US) + Trapper Schoepp (US) support: Heidi Lynne Gluck (US)

The Roseline (US)

The Roseline (uttalas ”rose like the flower, line like a straight line”) är ett band från Lawrence, Kansas USA. Efter en rad uppmärksammade album har de en gedigen låtskatt och de har profilerat sig som ett av de bästa banden i kategorin heartland rock/americana, Vilket betyder rak, omedelbar rock med countryinfluenser och melodier som går rätt in i kropp och själ. Grundaren och låtskrivaren Colin Halliburton har utvecklat The Roseline till en något angeläget, ett band som berör. I februari ger The Roseline ut sitt åttonde album ”Keystone of the Heart” och de lyckliga som fått tjuvlyssna skriver under på att det är den i särklass bästa plattan hittills. Så det blir ett spelsuget band med ett gäng nya bra låtar som återvänder till Skandinavien våren 2024!

Trapper Schoepp band (US)

En av de mest efterfrågade artisterna – Trapper Schoepp och hans band kommer äntligen tillbaka!

Milwaukees bästa export vet hur man tar en publik med storm. En helt sanslös mix av poprock med lika delar känslan av sorglöst strandliv och sena, heta klubbkvällar, är en dans på slak lina som de behärskar hela vägen. Visst finns där Americana-element, men mest hörs ett av Jerry Lee Lewis gamla misshandlade pianon med raketbränsle på tangenterna.Och den där rena, ungdomliga spelglädjen som vissa artister har kvar livet ut, andra inte.

Det här bandet inbjuder till dans på borden och rödkindad upphetsning på dansgolvet. De lockar till mer än ”stamp med foten” och lite loj knäböj vid bardisken. Tänk mer ”baklänges-saltomortaler”, en vild polka och spagat.

Vänta bara tills du hör dem live, då sveps alla tvivel om eventuella överord, bort.

Trapper har lirat med såväl Jayhawks som med The Wallflowers, så där nånstans ligger en del av storheten.

Live är detta en upplevelse som inte får missas!

support: Heidi Lynne Gluck (US)

Info.

  • Datum: 22 mars, 2024
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 19:30