ROOTSY SPRING FEST 23: Lee Bains III + the Glory Fires (US) + Lauren Morrow (US) + Skinny Dyck (US) + Anton Fermhede

ROOTSY SPRING FEST 23

Tryckhallen, Falkenberg

Fredag, 21 april, insläpp kl.17.

Preliminära tider:

18:30, Anton Fermhede (SE)

19:30, Skinny Dyck (CA)

20:45, Lauren Morrow (US)

22:00, Lee Bains III + the Glory Fires (US)

 

Lee Bains III & the Glory Fires

Lee Bains + The Glory Fires har med sin oförställda, högoktaniga Alabama-rock med lika delar southern rock och punk skapat sig ett välförtjänt och helt korrekt rykte som ett fantastiskt liveband! Med sitt senaste album ”Old-time Folks” har de nått samma skyhöga nivå i studion. ”Old-time Folks” är helt enkelt en blivande klassiker med en med europeiska ögon paradoxal mix som förenar text och musik djupt förankrade i sydstatskulturen med en stenhård politisk radikalism. Musikalisk har The Glory Fires taggat ner en aning. Det är fortfarande hårt, högljutt och skitigt, men med lite mer luft och utrymme för text och melodi att dominera.

Lee Bains och hans band har varit i Sverige tidigare och triumferat och nu är det äntlig dags för dem att återvända. Och gudarna ska veta att vi behöver en rejäl dos av Lee Bains humanism och radikalism i dessa dagar.

Lauren Morrow

Efter drygt tio år som huvudperson i Americana-bandet The Whiskey Gentry, packade Lauren Morrow sina väskor, sin hund, sina katter och sin man och flyttade till Nashville för att sjösätta sin solokarriär. Efter bra några månader släppte hon sin första EP, som kom att hamna på flera årsbästa-listor, bland annat i Rolling Stone. Nu har Morrow spelat in sitt debutalbum ”People Talk” i legendariska studion Sound Emporium i Nashville och release är planerad till mars 2023 och redan i april kommer Lauren Morrow till Skandinavien för en längre turné! En fantastisk chans för publiken här att vara med när en stjärna tänds!

Skinny Dyck

Skinny Dyck från Alberta, Kanada har nyligen släppt ett album på Jerker Emanuelsons Sound Asleep Records. En vinylsingel är också på gång. Vi pratar honkytonk och retro-popcountry med rötter i 60- & 70-talet. Albumet är producerat av Billy Horton som även fixat skivan för Charley Crockett och Theo Lawrence. Skinny Dyck gjorde en kultspelning på Medley i Malmö i september 2022 och nu är det äntligen dags för Falkenberg.

Anton Fermhede

Antons nya album »Big North« släpps i februari 2023, det spelades in i både Los Angeles och Sverige, allt live i en tagning för att fånga atmosfären i rummet och den råa känslan hos Anton och hans band. Tio låtar för olika stunder i livet, från feel-good till lugnare låtar för djupa inre resor, kryddade med både solsken från Kalifornien och höststormar från västkusten.

Musiken är formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar och höststormar på västkusten. Inspirerad av musiker som Jack Johnson, Bob Dylan och Ben Harper, med känslor böljande som vågorna i havet och en längtande blick bort över horisonten skapar Anton Fermhede musik som berör på riktigt. Folkpop med fokus på vackra melodier tillsammans med texter raka vägen från hjärtat.

Info.

  • Datum: 21 april, 2023
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 19:00