Ward Hayden and The Outliers + Svante Sjöblom

Ward Hayden & The Outliers (US) +

Svante Sjöblom

Tryckhallen, Falkenberg

Fredag, 31 mars, insläpp kl.19.

Svante Sjöblom på scen kl.20.

Ward Hayden & The Outliers

Oemotståndliga Ward Hayden & The Outliers kommer äntligen tillbaka till Sverige i april 2023. Det har gått fyra långa år sedan de var här senast. Med sin bitterljuva hybrid av traditionell country, klassisk rock ’n’ roll och nutida Americana har de blivit publikfavoriter i Skandinavien. I samband med turnén släpps även Ward Hayden & The Outliers nya album. En platta där Hayden tagit ett stort kliv framåt som låtskrivare och där bandet vidgat sin musikaliska palett ytterligare. De medryckande upptempo-låtarna vi vant oss vid kompletteras nu med några storslagna ballader som tydligt visar att Ward Hayden & The Outliers vuxit till sig utan att förlora sin spontana charm.

Rootsy Music har genom åren haft en viss förkärlek för hårt arbetande, flitigt turnerande amerikanska band. Band som kör mil efter mil på ödsliga skogsvägar, lägger motorvägarna bakom sig och spelar sig samman. Som bygger sin publik och växer som låtskrivare, artister och människor. Vi minns band som Shurman, Turnpike Troubadours och många fler. Ward Hayden & The Outlier är just ett sådant band

Ward Hayden & The Outlier har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ’n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Ward Hayden & The Outlier har gjort det senaste decenniet. Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

 

Svante Sjöblom

Fjorton år efter sitt debutalbum är det så (äntligen) dags för Svante Sjöbloms andra soloalbumet »Before It Breaks«.

Ingen kan anklaga Svante Sjöblom för att ha stressat fram uppföljaren. Processen har fått ta sin tid, men det är inte så att Svante har hållit på i fjorton år med att skriva och spela in den här plattan.

Största delen av processen har varit att hitta sig själv som musiker och låtskrivare. Svante har sökt sig fram genom att spela, spela, spela. Hur många konserter på egen hand och med andra artister det har blivit sedan han dök upp på Malmös lokala scen som musikaliskt underbarn, vågar vi inte ens gissa. Många är det och nu har erfarenheterna, goda och dåliga, bearbetats och Svante Sjöblom har mognat och hittat sin egen röst. Som om han vore en oäkta son till Ry Cooder väver Svante Sjöblom samman all musik han spelat och lyssnat på.

Info.

  • Datum: 31 mars, 2023
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00