Rootsy Summer Fest 2022 (Söndag 21 aug.)

Rootsy Music, Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion, med stöd av Musik Hallandia, upprepar succén från 2021 och 2019 års Rootsy Summer Fest med en fantastisk tredagars musikfest i Hwitans sköna trädgård i Falkenberg. Pandemin är äntligen under kontroll och vi har fått ihop ett imponerande gäng svenska och internationella artister. Vi ses i augusti i Falkenberg!

Söndag 21 aug:

Ian Noe (US)

Ian Noe har tidigare gjort snabbesök i Rootsyland, först en kultförklarad spelning på intima Twang i Stockholm och sedan som support till John Prine i Gävle och i samband med det en på Nalen. Då pratade vi om en ovanligt lovande singer/songwriter på väg mot ett genombrott. Nu när Ian Noe återvänder till Sverige och Falkenberg vågar vi påstå att vi hade rätt. Med nya plattan ”River Fools & Mountain Saints” visar Ian Noe att han kan mäta sig med de allra främsta, som berättare, som melodisnickrare och som karismatisk artist!

Jesper Lindell Band feat. Brunnsvik Horns

Efter några tuffa år är Jesper Lindell tillbaka med full kraft! Nya plattan ”Twilights” har hyllats i Sverige och internationellt, framträdandet i TV4 Nyhetsmorgon öppnade ögon och öron på en storpublik och vårens intensiva turnerande har gjort Jesper och hans band hetare än någonsin. Och tightare. Och bättre. Missa inte!

Joshua Ray Walker (US)

Med sitt tredje album ”See You Next Time” etablerar sig Dallas-baserade sångaren och låtskrivaren Joshua Ray Walker som en vår tids mest intressanta country-artister. I sann Texas-tradition blandar han och ger. Det är traditionell honky tonk country, western swing, soul, blues och lite till under en och samma hatt. Och det fungerar tack vare att själva fundamentet, det vill säga Joshua Ray Walkers låtar, är urstarkt. Missa inte Joshua Ray Walker när han du återkommer till Sverige efter ett långt pandemiuppehåll!

Kassi Valazza (US)

Kassi Valazza har numera sin bas i Portland, Oregon, men hennes sånger hämtar allt som oftast sin inspiration från uppväxten i Arizona med dess öppna vidder. Mörka historier från den vilda västern kombineras med en fin balansgång mellan melankolisk country och psychedelia. Och Kassis sång matchar den musikaliska inramningen perfekt. Debutalbumet ”Dear Dead Days” kom 2019 och fick strålande kritik men när hon sedan skulle ut och turnera vet vi alla vad som kom i vägen. Men nu när det blir möjligt att resa och möta publik igen är vi stolta och glada att Kassi Valazza väljer att komma till Skandinavien för första gången!

Katie Pruitt (US)

Katie Pruitt är född och uppvuxen utanför Atlanta ,Georgia, och har fått sin beskärda del av bigotteriet och fördomarna i den kristna södern. Som öppet gay i en oförstående och många gånger oförlåtande omgivning, har hon råkat ut för mer skit än någon människa skulle behöva. Nu har hon lämnat Georgia, flyttat till Nashville och kommit ut som en starkare person som inte tvekar att vara sig själv. Och material till till gripande sånger saknar hon sannerligen inte. Hennes första och hittills enda album ”Expectations” släpptes 2019 och hyllades i amerikansk press, där hon jämfördes med storheter som Sheryl Crow och Jason Isbell. Nu kommer Katie Pruitt till Skandinavien för första gången. Missa inte!

The Heavy Heavy (UK)

The Heavy Heavy är ett femmanna-band från Brighton, UK, som snabbt håller på att göra sig ett namn som landets bästa. Ett energi- och glädjefyllt band som bubblar över av kreativitet. De hämtar sin främsta inspiration från den gyllene eran i slutet av sextiotalet, tänk Jefferson Airplane, Delaney & Bonnie, The Rolling Stones. Men också från nutida storheter som Dan Auerbach och Father John Misty.

Info.

  • Datum: 21 augusti, 2022
  • Plats: Hwitans Trädgård, Falkenberg
  • Tid: 14:00