Jesper Lindell band + Willi Carlisle (US) + Dylan Earl (US)

Jesper Lindell band

Låt er hänföras av riktigt unik ”en på miljonen”- talang. Frågan är om inte 2022 års bästa album släpptes redan den 18:e mars. Vi tror det. Jesper Lindell har gjort en otroligt stark platta, med en catchy hybrid av blue eyed soul och jordnära klassisk rock. I titelspåret ”Twilight”, gör han en helt knäckande duett med Amy Helm. Man kan inget annat än hålla med Björn Pettersson på Rootsy Music, när han utbrister: ”Jesper, Jesper Jesper… Vilken resa du tar med oss på. Och så många som kommer att hoppa på och åka med längs din väg”. Missa för Guds skull inte den resan.

Willi Carlisle

Willi Carlisle från Oxark-bergen i Arkansas är en poet och en folksångare av en sort som vi inte trodde existerade längre. Som en nutida version av gamla hjältar som Woody Guthrie, Utah Phillips och Ramblin’ Jack Elliott tar han ständigt parti för ’vanligt folk; för de marginaliserad, de utsatta, de bortglömda. Aldrig blir han plakat-politisk och inte heller högstämt poetisk. Texterna är träffsäkra och ofta biljanta, samtidigt som de är raka, tydliga och knivskarpa. Willi Carlisle på scen är en unik upplevelse. En berättare, poet, sångare och entertainer man sent glömmer.

Dylan Earl

Vår käre vän från Arkansas, Dylan Earl, återvänder äntligen till Skandinavien för en sommarturné!

När East Nashville och Austin gentrifieras i rasande takt och blir för dyrt och för trångt att bo där för musiker, får man helt enkelt börja leta på annat håll. I Ozark-bergen i Arkansas finns en vital musikscen och i spetsen för den hittar man Dylan Earl, som gav ut sitt andra album. ”Squirrel in the Garden” på Rootsy Music-etiketten i hela Europa.

Info.

  • Datum: 1 juli, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00