Rootsy Summer Fest 2023 lördag 19 augusti

Rootsy Summer Fest 18-20 augusti 2023

– Sveriges största americana-festival är tillbaka för fjärde gången!

Tre dagar med utsökt musik, god mat och dryck och goda vänner på Hwitan i Falkenberg, vid Ätrans strand. En annorlunda festival, långt ifrån rockfestivalernas gyttjebad och dåliga snabbmat. I stället erbjuds hantverksöl, vintagebutik, food trucks, skiv- och bokbutik och annat som förgyller livet. Du kan se och höra alla artister utan stress och hinner dessutom prata med gamla och nya vänner. På söndag blir det ”brunch” enligt amerikansk modell mellan 12 och 17, med fantastisk livemusik och man kan ju alltid hoppas att det finns pannkakor med lönnsirap att köpa.

Festivalbiljetten för alla tre dagar kostar endast 1295:- alltså bara 430: per dag,. Endagarsbiljetter kostar (fre 545:-, lör 595:-, sön 495:-).

 John Holm (band) 15.00 – 16.00

På sjuttiotalet släppte John Holm tre album som ofta räknas till de bästa som givits ut i Sverige; ”Sordin”, ”Lagt kort ligger” och ”Veckans affärer”. 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare var det dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige inför fans som tålmodigt väntat på hans comeback. Holms personliga röst och egensinniga texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Senaste året har han varit aktuell med TV-dokumentären ”Det finns så många vägar”, en bok om albumet ”Sordin” och en låt i TV-serien ”Händelser vid vatten”.

Till Rootsy Summer Fest kommer John Holm med fullt band!

The Local Honeys, (US) (duo) 16.15 – 17.00

The Local Honeys, en duo från östra Kentuckys bergstrakter, förvaltar en lång och stolt tradition av radikal folkmusik. Raka och osminkade sånger om folks liv och vedermödor i kolgruvorna och i de små, isolerade bergssamhällena. Sånger fyllda med empati men även humor och kaxig attityd.

Vi är väldigt stolta att kunna välkomna The Local Honeys till Rootsy Summer Fest!

Banditos, (US) (band) 17.15 – 18.00

Det har hänt en hel del med Banditos sedan de var i Skandinavien senast. En av original-medlemmarna har lämnat vilket ledde till att den magnifika sångerskan Mary Beth Richardson tagit ytterligare ett steg fram som bandets enda vokalist. Med senaste plattan ”Right On” märks även en spännande musikalisk nyorientering. Basen är fortfarande mustig och soul-mättad sydstatsrock, men nu med inslag av retro-pop. Rakare och enklare melodier och ett sound som ibland nästan får en att tänka på Phil Spector.

Banditos alla fans i Skandinavien har väntat länge och nu är det äntligen dags för ett kärt återseende. I år kommer Banditos till Rootsy Summer Fest!

Kelsey Waldon, (US) (band) 18.30 – 19.15

Kelsey Waldon flyttade till Nashville från Kentuckys landsbygd, slutförde sina college-studier och därefter var det bara musik som gällde. Hon skivdebuterad 2014, uppföljaren kom två år senare och hela tiden turnerade Kelsey och hennes band så mycket som möjligt. 2018 öppnade hon några konserter för John Prine och resultatet blev att han bestämde sig för att knyta henne till sitt skivbolag Oh Boy Records. 2019 släpptes albumet ”White Noise, White Lines”, som hyllades av en enig kritikerkår, bland annat utnämnde Rolling Stone ”Kentucky, 1988” till årets bästa countrylåt! Och uppföljaren ”No Regular Dog” (2022) befäste med eftertryck Kelsey Waldons position som en av de bästa inom dagen singer/songwriter-countryn.

Ryan Adams-Tribute med Johan Örjansson (band) 19.45 – 20.30

På Rootsy Summer Fest har vi valt att lyfta fram och hylla Ryan Adams låtar och musik. Falkenbergs egen Americana-Star Johan Örjansson och hans grymma lokala band har fått uppdraget att välja och sålla bland hitsen och ge oss en oförglömlig upplevelse. Ingen, jag menar verkligen… INGEN i Sverige är mer lämpad för uppgiften och klär bättre i just den kostymen. Johan har alltid varit influerad av Ryan Adams musik och är fortfarande ett stort fan. Och Johans varma souliga röst är verkligen som gjord för just den här låtskatten.

Johan Airijoki (band) 21.00 – 22.00

Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. En favorit i de norra delarna av landet som på senare år även säljer ut stora rockklubbar i södra Sverige. Efter en rad album tillsammans med Malmfältens Rockklubb, släppte Johan Airijoki i vintras soloplattan ”Gitarrer och Blåjeans”.

Vi är väldigt glada att hälsa Johan Airijoki välkommen till Rootsy Summer Fest!

Israel Nash, (US) (band) 22.30 – 23.30

Han har väl egentligen aldrig varit borta från scenen, bara legat lite lågt ett tag. Oavsett, nu är Israel Nash tillbaka med full kraft! Han och bandet kommer till Rootsy Summer Fest med inte mindre än fyra nya album som har släppts eller ska släppas under året – ”Moods”, ”Ozarker”, ”Sweetheart of the Rodeo” och ”Colorwheels”. ”Ozarker” är huvudnumret i kvartetten och en återgång till den melodiösa heartland-rocken som vi förälskade oss i redan på klassikern ”Barn Doors and Concrete Floors”.

Info.

  • Datum: 19 augusti, 2023
  • Plats: Hwitans Trädgård, Falkenberg
  • Tid: 15:00