Rootsy Summer Fest fredag 18 augusti

Rootsy Summer Fest 18-20 augusti 2023

– Sveriges största americana-festival är tillbaka för fjärde gången!

Tre dagar med utsökt musik, god mat och dryck och goda vänner på Hwitan i Falkenberg, vid Ätrans strand. En annorlunda festival, långt ifrån rockfestivalernas gyttjebad och dåliga snabbmat. I stället erbjuds hantverksöl, vintagebutik, food trucks, skiv- och bokbutik och annat som förgyller livet. Du kan se och höra alla artister utan stress och hinner dessutom prata med gamla och nya vänner. På söndag blir det ”brunch” enligt amerikansk modell mellan 12 och 17, med fantastisk livemusik och man kan ju alltid hoppas att det finns pannkakor med lönnsirap att köpa.

Festivalbiljetten för alla tre dagar kostar endast 1295:- alltså bara 430: per dag,. Endagarsbiljetter kostar (fre 545:-, lör 595:-, sön 495:-).

Fredag 18 augusti

Lillie Mae (US) (band) 16.30 – 17.00

Lillie Mae från Nashville, Tn, är inte bara en eftertraktad fiddler och sångerska som spelat och spelar med bland andra Robert Plant, Jack White och Jim Lauderdale. Hon är även en låtskrivare och soloartist med tre egna album i bagaget, de två senaste på Jack Whites Third Man Records. Senaste singeln är en lysande tolkning av Neil Youngs ”Razor Love”.

Jackson Scribner, (US) (duo) 17.15 – 18.00

Jackson Scribner är född och uppvuxen i Texas med allt vad det innebär av musikalisk skolning. Från barnsben fick han lära sig spela gitarr och det dröjde inte länge innan han utvecklade sin talang till att även skriva låtar. Och vilka låtar det blivit. Känsloladdade, poetiska sånger i in form som närmast kan beskrivas som indie-folkrock. Kanske…2021 släppte Jackson sitt kritikerrosade album och året därpå gjorde han sin första turné i Rootsyland. Nu kommer han tillbaka som gäst på Rootsy Summer Fest, efterlängtad av många!

Scott Ballew (US) (solo) 18.15 – 19.00

Scott Ballew är en låtskrivare och filmskapare från Austin, Texas. I över 15 år har han jobbat med film vilket så klart satt sin prägel på hans låtskriveri också. Inte minst den dokumentär om kultartisten Terry Allen, som Ballew regisserade. Ballew släppte sitt första album ”Talking to the Mountains” 2021, förra året kom uppföljaren ”Leisure Rodeo” och i vintras en EP med covers, ”Middle Age Crazy”. Och tredje albumet ”Rio Bravo” är på gång under året. Scott Ballew har hittat en kreativ guldåder. Möt en av Texas mest spännande låtskrivare och sångare på Rootsy Summer Fest 23!

Jim Lauderdale and The Game Changers, (US) (band) 19.15 – 20.15

”Jim Lauderdale is a consummate entertainer, a sharp dressed man as well, a terrific songwriter and a great singer.”– George Strait

”He’s a man of great style, an exceptional songwriter and tremendous singer” – Elvis Costello

Jim Lauderdale, en av americana- och country-musikens giganter, kommer till Rootsy Summer Fest 23! En framgångsrik låtskrivare som levererat åtskilliga country hits åt andra artister men även en stark och mångsidig artist i eget namn. En countrymusikens renässansman och en stor entertainer. Vi är stolta och glada att välkomna Jim Lauderdale and The Game Changers till Rootsy Summer Fest 23!

Will Hoge, (US) (band) 20.45 – 21.45

I över två decennier har Will Hoge varit en fanbärare för klassisk amerikansk heartland rock & roll. Han har mejslat ut sitt alldeles egna ’blue-collar sound’ med feta gitarrer, oemotståndliga melodier, southern soul och rootsy energi. Ett sound som inspirerats höjdpunkter ur musikhistorien—slagkraften i Tom Pettys stora låtar; country twang i Buck Owens’ röst; den råa och samtidigt coola energin hos Rolling Stones. Men Will Hoges musik är allt annat än nostalgi. Hans förmåga att skriva angelägna och inte sällan politiskt laddade texter gör honom i högsta grad relevant här och nu.

Jesper Lindell Band med Brunnsvik Horns (band) 22.15 – 23.30

Att offentliggöra Jesper Lindell Band som första namn på Rootsy Summer Fest 23 känns självklart! Det senaste dryga året har Jesper och hans band gått från att vara ett bra lokalt band till att blir ett av Sveriges om inte Europas bästa band. 100 spelningar förra året, utsålda konserter på Pustervik, Nalen och Folk å Rock i år och några stora internationella festivaler har format bandet till en inspirerad och extremt samspelt organism. Spelningen på Rootsy Summer Fest blir den enda med Brunnsvik Horns i sommar. Missa inte!

Info.

  • Datum: 18 augusti, 2023
  • Plats: Hwitans Trädgård, Falkenberg
  • Tid: 17:00