The Cold Stares (US) + The Deslondes (US)

The Cold Stares

Indiana-baserade duon The Cold Stares har fått tillökning och är numera en trio. Som klassiskt power-trio gör de fortfarande en högspänningshybrid av rock, blues och punk, men nyanserna har blivit fler. Högljutt, rått och skitigt men hela tiden med en respekt för tradition;. Blind Willie Johnson möter Son House; Stevie Ray Vaughan möter Black Sabbath; Soundgarden möter Black Crowes; Free möter Led Zeppelin. Och viktigast av allt – det må vara tungt och stökigt men svänget och livsglädjen finns där hela tiden. Och som trio har de anammat en friare attityd, en uppfriskande musikalisk nyfikenhet och färre begränsningar.

The Cold Stares turnerade i Sverige sommaren 2021 och det är många som väntat på att de ska komma tillbaka. Missa inte när The Cold Stares nu återvänder till Sverige!

The Deslondes

The Deslondes från New Orleans har kvar alla de ingredienser som en enad kritikerkår hyllade dem för när de debuterade 2014 – Stax, Sun, Hank Williams, Blaze Foley, John Prine, The Band och Allen Touissant. Men nu har de tillfört ytterligare dimensioner till sin musik genom att inkorporera psykedeliska inslag som inspirerade av namn som Joe Meek, Lee Hazlewood och The Velvet Underground. Men framför allt – The Deslondes var och är ett oslagbart liveband, som nu gör ett välkommet återbesök i Sverige!

Info.

  • Datum: 10 juni, 2023
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00