The Hanging Stars (UK) + Mariel Buckley (CA) + Dimpker Brothers

The Hanging Stars

The Hanging Stars rör sig i ett musikaliskt landskap av tidig folkpop a la The Byrds med stänk av country, psykedelika och skön stämsång. Beachwoods Sparks skulle också kunna fungera som jämförelse. Ett kosmiskt country folk band med andra ord. En blandning av pastoral engelsk folkmusik och americana. En gemytlig kombination av Kaliforniens soldränkta öknar och norra Londons gråa skyar. För The Hanging Stars är ett band med England som hemadress. Och i höst är The Hanging Stars med svenska sångaren och låtskrivare Richard Olson äntligen på väg till Skandinavien!

Mariel Buckley

Klassisk country för den moderna världen. Kanadensiska Mariel Buckley och hennes band balanserar på en slak lina mellan country, pop och americana. Buckley är en låtskrivare av rang, något som är alldeles uppenbart på nya plattan ”Everywhere I Used To Be”, som släpptes tidigare i år. En platta som dessutom pekar ut en delvis ny riktning med ett modernare sound utan att kompromissa med kvaliteten på låtskriveriet. Buckley och hennes band har varit på väg hit ett par gången men stoppats av pandemin. Men nu ska det äntligen bli av!

Dimpker Brothers (releaseturné för Deathless)

Bröderna Martin och Adam Dimpker från metropolen Hulta i Småland ansluter till en tradition som är nog så vanligt inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.

Om nya plattan Deathless

Bröderna Martin och Adam Dimpker bjuder in till den musikaliska pilgrimsresa som utspelar sig på det eftertänksamma debutalbumet Deathless. De vandrar och utforskar både landskap och samtal. Med varandra, världen och människorna de möter längs vägen. Detta för att hitta sin plats, sitt tillstånd mitt i allt det stora. Vissa betydelsefulla delar nedtecknas också i form av sånger. Så varmt välkommen till Deathless. En plats eller ett tillstånd, välj själv. Termen härstammar från den tyske filosofen Hannah Arendt och ringar in en ”coming of age”-skiva som rör sig i gränslandet mellan liv, död och kaffeautomater.

Info.

  • Datum: 11 november, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 19:30