The Heavy Heavy (UK) support: Anton Fermhede

The Heavy Heavy

På grund av outgrundligt pass-krångel, blev The Heavy Heavy förhindrade att komma till Rootsy Summer Fest som planerat. Så gissa om det är ett revansch-suget band som kommer hit i höst!

The Heavy Heavy är ett femmanna-band från Brighton, UK, som snabbt håller på att göra sig ett namn som landets bästa. Ett energi- och glädjefyllt band som bubblar över av kreativitet. De hämtar sin främsta inspiration från den gyllene eran i slutet av sextiotalet, tänk Jefferson Airplane, Delaney & Bonnie, The Rolling Stones. Men också från nutida storheter som Dan Auerbach och Father John Misty.

The Heavy Heavy har hittills bara släppt en egenproducerad EP men ändå håller karriären på att ta fart i en rasande takt. De har signat med prestige-labeln ATO, de var det hetaste bandet på Americana Fest i Nashville och har precis genomfört sin första headliner-turné i USA. Utan att ha släppt något album. Dessutom har de medverkat i The Late Show with Stephen Colbert och i CBS Saturday Morning. Och gjort musik till Netflix-serien Outer Banks. EP:n som släpptes i USA i våras ligger i skrivande stund på plats 3 på Americana Chart och Topp 20 på Billboard.

Så det är ett glödhett band som kommer till Sverige i november och det är förmodligen sista gången man kan se de på relativt små scener. Missa inte!

Anton Fermhede

Antons nya album »Big North« släpps i februari 2023, det spelades in i både Los Angeles och Sverige, allt live i en tagning för att fånga atmosfären i rummet och den råa känslan hos Anton och hans band. Tio låtar för olika stunder i livet, från feel-good till lugnare låtar för djupa inre resor, kryddade med både solsken från Kalifornien och höststormar från västkusten.

Musiken är formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar och höststormar på västkusten. Inspirerad av musiker som Jack Johnson, Bob Dylan och Ben Harper, med känslor böljande som vågorna i havet och en längtande blick bort över horisonten skapar Anton Fermhede musik som berör på riktigt. Folkpop med fokus på vackra melodier tillsammans med texter raka vägen från hjärtat.

Info.

  • Datum: 25 november, 2022
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00