The Molotovs (UK) + Tullbronegro (FBG)

The Molotovs (UK)

The Molotovs från London är så mycket England och new wave-punk som man kan vara. Nu kommer de på en kort Sverigeturné. Kristianstad, Falkenberg och Stockholm föräras med spelningar så att det är väldigt exklusivt säger sig självt.

The Molotovs är Englands hårdast arbetande band just nu, 2023 gjorde de över 100 spelningar i England!!

De är unga, hungriga, nosiga, snygga och förstås grymma musiker som har bestämt sig för att 2024 är deras år. Massor av utsålda klubbspelningar samt tunga supportspelningar. Eller vad sägs om att ha öppnat för Libertines och Blondie…innan man ens släppt en skiva. Hajpen i England är som man ju förstår väldigt stor. Ny musik kommer i vår och då lär världen explodera för Molotovs.

Som om inte deras attityd i övrigt skulle vara nog så har dessa ungdomarna världens bästa musiksmak. Man har influenserna i The Clash, Undertones, The Jam, The Who och liknande band. Samtidigt som man ger sin musik en modernare touch genom att de förstås lyssnat mycket på The Libertines, Arctic Monkeys och liknande nyare band.

Om du vill ha något att skryta om i framtiden så gå och se The Molotovs nu, så du kan säga att du såg dem på en liten scen i Falkenberg.

Tullbronegro – A Turbonegro Tribute.

När vi fick klart att The Molotovs från London kom till vår lilla stad, ville vi ha ett band till som stack ut och valet var självklart, så vi ställde frågan till bandet med den ”snygge sångaren”, om de är intresserade av att öppna upp för The Molotovs. Svaret kom direkt: ”Givetvis är vi det”

Tullbronegro, här har du Nordens råaste hyllning till deathpunkarna från Norge. Ett gäng galningar från staden med Tullbron visar hur det går till.

Enligt trovärdiga källor var bandets namn klart ca 1 år innan själva bandet bildades och att Jonathan Andersson var en av de stora påhejarna. Själv bodde han i Stockholm, när bandet debuterade 14 juli 2018, men den 31 maj i Tryckhallen hoppas vi få se Jimmy, Anton, Jocke, Fredrik, Magnus och Jonathan.

Sedan dess har bandet som hyllar Turbonegro gjort mängder med spelningar, t.o.m. ihop med Turbonegro själva på deras 30-årsfest för skivan ”Apocalypse Dudes” 2021.

Vem vet, efter det här kanske: ”LONDON CALLING”

Info.

  • Datum: 31 maj, 2024
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00