Rootsy Winter Fest 2023

Rootsy Music, Rootsy Live Falkenberg och Granstigen Promotion kan efter pandemi-åren äntligen presentera Rootsy Winter Fest i Falkenberg. Ett syskon till Rootsy Summer Fest, lite mindre men lika bra! Fredag och lördag 3-4 februari på Tryckhallen i Falkenberg, massor av bra musik, god mat och dryck och nya och gamla Rootsy-vänner. Vi ses i Falkenberg!

ROOTSY WINTER FEST 2023

Fredag 3 februari

LILY ARBOR

Duon Lily Arbor har varit spelat mycket på scener runt om i Sverige men även internationellt. Under våren 2022 följde de med det amerikanska bandet Cordovas på en Europaturné och i höstas släpptes äntligen deras debutalbum. Lily Arbor skapar varm, melodiös folkpop av bästa sort, på skiva och live!

THE MUKHERJEE DEVELOPMENT

Dansk/amerikan/indiern Oscar Mukherjee och hans vältrimmade band gjorde stor succé med sin vansinnigt snygga, solskensmättade indie-americana när de turnerade i Sverige hösten 2022. Nu tillbaka i Falkenberg på mångas begäran!

TEDDY AND THE ROUGH RIDERS

Teddy and the Rough Riders är ett band som musikälskare kan drömma våta drömmar. US underground rock, country och gränslös 70-tals rock n roll i en enda salig röra. Ett klassiskt amerikanskt rockband, som kan låta som vilket band som helst som du älskat och samtidigt som något du aldrig hört tidigare.

JESPER LINDELL BAND

Jesper Lindell håller helt enkelt på att etablera sig som en av Europas hetaste artister på rock och soul-scenen! 2022 var ett hektiskt år med ett hyllat album och nästan 100 spelningar i Sverige och i Europa. Lägg därtill succéframträdande på TV och flera spellisteplaceringar på radio. Och såklart den magnifika succén på Rootsy Summer Fest i Falkenberg!

Lördag 4 februari

CALEB CAUDLE

Caleb Caudle från North Carolina är en av alla dessa extremt begåvade sångare och låtskrivare som det vimlar av i den amerikanska södern. Genom flitigt turnerande och flera hyllade album har han hittat ett alldeles eget tilltal och framstår idag som en av de stora i genren. Senaste plattan ”Forsythia” verkar bli hans totala genombrott och har hyllats av Rolling Stone, No Depression och många andra.

EARLY JAMES

Early James är en sångare och låtskrivare med musikalisk utgångspunkt i nattsvart blues och ångestladdad gospel. En ofrånkomlig referenspunkt är Tom Waits, många av byggstenarna är de samma. Utan att slutprodukterna liknar varandra särskilt mycket. Early James andra album ”Strange Time To Be Alive” släpptes 2022 och producerades av Dan Auerbach.

L.A. EDWARDS

”L.A. Edwards marries the rock worldliness of Tom Petty with the rootsy warmth and wisdom of Jackson Browne and Neil Young. Luscious Southernite yarns, realised under the West Coast sun” -Classic Rock Magazine

THE BAND TRIBUTE MED JESPER LINDELL BAND + GÄSTER

Vilka kan vara bättre lämpade att hylla hjältarna in The Band är Jesper Lindell Band? För dagen förstärkta med en och annan gästartist!

HELLSINGLAND UNDERGROUND

Rootsy Winter Fest avslutas med tung, energiladdad sydstatsrock från norra Sverige. Hellsingland Underground släppte nyligen sitt sjätte album och kommer till Falkenberg mer spelsugna än någonsin!

Info.

  • Datum: 3 februari, 2023
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 18:00