Torsson + Jenny Don´t and the Spurs (US)

Torsson  +

Jenny Don’t and the Spurs

Tryckhallen, Falkenberg

Fredag, 12 maj, insläpp kl.19.

Torsson på scen kl.20.

Torsson

När det fjärde bästa bandet i Lund hörde av sig och ville göra en Rootsy-spelning i vår, kändes det helt rätt, få band är mer ”The Real Deal” och americana än Torsson.

Lika osäkert som publikantalet var vid debutspelningen på Lilla teatern i Lund 1976, någonstans mellan två och tio personer – varav de flesta lämnade lokalen efter en kort stund. Enligt medlemmarna satt en kvinna i ett hörn och stickade under spelningen.

Lika osäkert var det när de gästade Falkenberg för första gången 1981 på Gustaf Bratt, någon nämnde över 500, trots att maxantalet var 300. Många skrönor blir det när man turnerat i snart 47 år.

Har vi tur kanske vi får höra tidlösa klassiker som Klippans Centrum, Öresundstwist, Jag Minns En Gammal Bil, Det Spelades Bättre Boll, Volleyboll Molly, Blodomloppet, Lena Green, En Tung Missbrukare, Son of Ayatollah, ja listan kan bli lång, se bara till att ni är där.

Jenny Don’t and the Spurs

Gamla punkare som växer upp och börjar spela honky tonk och outlaw country är inget nytt. Men att det fortfarande är en vinnande formel visar Jenny Don’t and the Spurs med all önskvärd tydlighet. På sitt tredje och senaste album ”Fire on the Ridge” spelar de ut hela sitt register med allt från energi-stinn punkcountry till smäktande ballader i Patsy Cline style.

Jenny Don’t and the Spurs har sin bas i Portland, Oregon. The Spurs bildades 2012 av Jenny Don’t och basisten Kelly Halliburton. Jenny kom från sitt egna punkband DON’T och Kelly, från garagerock-trion Pierced Arrows (tidigare Dead Moon). Så det är inga musikaliska duvungar som kommer för att bjuda oss på en rejäl country-urladdning!

Info.

  • Datum: 12 maj, 2023
  • Plats: Tryckhallen, Falkenberg
  • Tid: 20:00